Over mij

Mijn naam is Marijke Koomen en ik ben eigenaar van Eigen-Detachering. Wanneer ik spreek over eigen regie, dan heb ik het vooral over hoe een ieder regie over zijn of haar eigen leven kan voeren. Met de drukte van alledag, is dat een hele klus. Ik sta graag met de ander stil over wat er nodig is om het heft meer in eigen handen te (kunnen) nemen. 

Sinds 2003 ben ik werkzaam binnen de Jeugdzorg. Wat mij sindsdien opvalt is dat veel mensen binnen de Jeugdzorg, denk aan de ouders met kinderen, stuurloos zijn.
Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes en dingen ‘’te doen’’, waar ga je beginnen als de berg te hoog is geworden en je de bomen in het spreekwoordelijke bos niet meer kunt zien? Ik wil hierin meedenken en luisteren. Ik wil ondersteunen in het structureren en prioriteiten aanbrengen, stap voor stap succeservaringen organiseren en rust creëren. Ik wil de ouders en nog meer de kinderen, in hun kracht zetten en hen zoveel mogelijk eigen regie over hun leven laten pakken.

Wanneer ik het heb over regie nemen in mijn eigen leven: het is voor mij belangrijk om een bepalende stem te hebben in waar en met wie ik werk. Om die reden ‘’Eigen- Detachering’’, ik detacheer mezelf binnen de Jeugdzorg. Eigen- Detachering staat naast het nemen van regie,  eveneens voor een ruime ervaring in het werken met (complexe) gezinssystemen, efficiënt en methodisch werken, de eigen kracht aanboren, zorgvuldigheid, betrouwbaarheid en transparantie. Wat mij nog meer beweegt is leergierigheid en nieuwsgierigheid. Dat betekent dat ik regelmatig (bij)scholing- workshops en trainingen volg om mezelf te blijven ontwikkelen om op die manier de ander in de zelfzorg te ondersteunen. 

Voor inhoudelijke informatie over mijn achtergrond aan opleidingen en trainingen, raad ik je aan om contact met mij op te nemen.